Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας ιδρύθηκε το 2019 με σκοπό να ενώσει τους Βοιωτούς λάτρεις της Αστρονομίας και του νυχτερινού ουρανού. Ο ΣΕΑΒ είναι ο πλέον νεοσύστατος αστρονομικός σύλλογος της Χώρας, έχει έδρα στην πόλη της Θήβας αλλά δραστηριοποιείται σε όλη τη Βοιωτία και συγκεντρώνει μέλη (ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου και εξοικείωσης με την Αστρονομία) και από τις γύρω περιοχές.

Ήδη στον ένα χρόνο παρουσίας μας έχουμε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με πλήθος ομιλιών στη Θήβα και τη Λιβαδειά αλλά και με αστρονομικές παρατηρήσεις, εκδηλώσεις ανοιχτές φυσικά για όλους.

Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε την αγάπη αλλά και τις όποιες γνώσεις μας σχετικά με την Αστρονομία και να δημιουργήσουμε μια παρέα ανθρώπων με κοινό πάθος και αναζητήσεις, που στρέφουν τα μάτια τους στον ουρανό και θαυμάζουν τις ομορφιές του Σύμπαντος.
Παράλληλα, σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας είναι η δημιουργία ερεθισμάτων σχετικά με τις επιστήμες γενικότερα και η ανάπτυξη ενός ορθολογικού τρόπου σκέψης στο ευρύ κοινό.

Ελπίζουμε σε αυτό το ταξίδι να σας έχουμε συνοδοιπόρους.

Ο Σύλλογος εκπροσωπείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου για το διάστημα 2021-2023 είναι η εξής:

Πρόεδρος: Καλαμιώτης Σταμάτης
Αντιπρόεδρος: Λέτης Σταύρος
Γραμματέας: Μασγάλας Αθανάσιος
Ταμίας: Τσούρας Παναγιώτης
Μέλος: Λιώρης Παναγιώτης
Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας, έτος ίδρυσης 2019
e-lessons
η αστροφωτογραφία της ημέρας
screen saver